Mitt Europa

Mellan den 6-14 maj öppnade över 80 EU-finansierade projekt sina dörrar för allmänheten, från Jokkmokk i norr till Malmö i söder.

Kampanjbild Vi är med i Mitt Europa

I år deltog Sverige för första gången i satsningen Mitt Europa (Europe in my region) där allmänheten får möjlighet att upptäcka hur EU gör nytta i vardagen. Under en veckas tid, mellan den 6-14 maj, öppnade över 80 projekt runt om i Sverige sina dörrar för att visa allmänheten vad EU bidrar till i samhällsutvecklingen.

2016 deltog fler än 2 500 projekt i 23 länder och lockade över 400 000 besökare.

Bild Havs- och fiskeriprogrammet

Fototävling 2017

I samband med Mitt Europa- kampanjen 2017 anordnade EU- kommissionen en fototävling. Uppgiften var att ta en bild på ett EU-finansierat projekt där skylten/affischen om EU-stödet syntes tydligt.

De tre vinnarna fick en resa till Bryssel för att delta i en fotoworkshop, en av vinnarna var svensk. Tävlingen återkommer 2018

Läs mer på EU- kommissionens Facebooksida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Om Mitt Europa

Mitt Europa (Europe in My Region) är en satsning där EU-finansierade projekt öppnar upp verksamheten för allmänheten under Europaveckan i samband med Europadagen den 9 maj. 2016 deltog över 2 500 projekt i 23 länder och lockade över 400 000 besökare. Kampanjen i Sverige pågick 6-14 maj. Ett 80-tal projekt från Jokkmokk till Malmö bjöd in till olika aktiviteter.

Bakom Mitt Europa står Svenska ESF-rådet, Tillväxtverket, Jordbruksverket, Interreg-programmen, Leader Sverige och Landsbygdsnätverket.

Om struktur- och investeringsfonderna i Sverige

Europeiska struktur- och investeringsfonderna består i Sverige av:
Europeiska regionala utvecklingsfonden, Europeiska socialfonden, Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling samt Europeiska havs-och fiskerifonden.

Logotyp för kampanjen Mitt Europa