Nu öppnar en ny utlysning för projekt inom Interreg Baltic Sea Region

Den 5:e oktober öppnar programmet sin 3:e utlysning för projekt inom innovation, naturresurser och hållbara transporter. Det är även möjligt att söka stöd inom det nya instrumentet Projektplattformar.

Vid programmets Övervakningskommittémöte förra veckan beslutades två utlysningar.

Ansöka om stöd för projekt

Projektaktörer från länderna som ingår i Interreg Baltic Sea Region (Östersjöprogrammet) har möjlighet att ansöka om stöd för sin projektidé. Detta innebär alla länder runt Östersjön inklusive Ryssland. Projekten ska genomföras inom något av områdena:

  • innovation
  • bättre användande av naturresurser
  • hållbara transporter

Utlysningen är öppen 5 oktober 2017 - 9 april 2018.

Programmet har beslutat att i denna ansökningsomgång endast ha ett steg (till skillnad mot tidigare ansökningar som gjorts i två steg). I ansökningsförfarande ingår en obligatorisk konsultation med programmets sekretariat.

Informationsmöte inför projektansökningarna kommer hållas i Riga 18-19 oktober, läs mer här.

Ansökan om stöd för projektplattformar

Programmet öppnar även en utlysning för en ny typ av projekt: projektplattformar. I en plattform kan olika EU- finansierade projekt inom liknande område samarbeta med varandra för att kapitalisera på projektresultaten. Kravet är att det ska vara 3 olika partners från 3 olika projekt.

Utlysningen är öppen 5 oktober 2017 - 28 februari 2018.

Utvecklingsseminarium för intresserade aktörer kommer hållas i Tyskland 7-8 november, läs mer här.

Information om hur du ansöker

Information om de båda utlysningarna hittar du på Interreg Baltic Sea Regions webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster där det publiceras i samband med att utlysningarna öppnar 5 oktober 2017.

interreg baltic sea region